Pe–la 5.–6.7.2024 • Ilosaari • Joensuu • K18

Osta lippu
Veila

Veila

Veila on vuonna 2022 perustettu joensuulainen – ja samalla maailman ensimmäinen – yhteiskanteleyhtye, joka tekee omia sovituksiaan popmaailman kuumimmista hiteistä. Yhtyeen tavoitteena on uudistaa kansallissoittimen soittoon perinteisesti liitettyjä mielikuvia tarjoilemalla ajan hermolla olevia musiikkielämyksiä, joissa yhdistyvät moniääniset lauluharmoniat, kekseliäät bändisoitinstemmat sekä kanteleen lumoava sointi.

Nuoresta iästään huolimatta bändi on jo niittänyt mainetta ympäri Suomen. Sekä uniikki soitin että Veilan tuore näkökulma kantelemusiikkiin ovat poikineet kymmeniä keikkoja niin yksityistilaisuuksissa kuin isoissa tapahtumissa. Viime kesänä bändi esiintyikin esimerkiksi Ilosaarirockissa.

Yhteiskantele on Koistinen Kanteleen innovoima, neljälle soittajalle suunniteltu soitin. Yhteisen soittimen ansiosta Veilan esiintyminen on intensiivistä hetken vangitsemista ja herkkää läsnäoloa jaetun soittimen äärellä, yhteisellä leirinuotiolla. Veilassa soittavat Siiri Ahtola, Joel Kenakkala, Lumi Ollila ja Tiia Turunen.